Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Duindorp Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 18 december wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitslag wordt ook op deze website gepubliceerd met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Ik ben geen bewoner van Duindorp maar wil wel graag stemmen. Kan dat?

Nee, alleen bewoners van de wijk Duindorp van 12 jaar en ouder mogen stemmen.

Ik woon in Duindorp maar heb geen stemcode ontvangen, hoe kan ik alsnog meedoen?

Wat vervelend! Stuur een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl en dan kijken we wat we kunnen doen.

Ik heb mijn persoonlijke stemcode ingevuld, maar het lukt niet om te stemmen. Wat nu?

Een stemcode bestaat uit 8 tekens (cijfer en letters) en is hoofdlettergevoelig. Controleer nogmaals of je alle tekens juist hebt overgenomen. Lukt het nog steeds niet? Stuur een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl.

Hoe weet ik zeker dat mijn stem is opgeslagen?

Je stem is goed opgeslagen als je in stap 4 een bevestiging ziet waar staat; ‘Gelukt, je hebt gestemd!’ Het stemmen werkt in 4 stappen. In stap 1 kies je je favoriete plannen. In stap 2 controleer je in het overzicht of je tevreden bent met je gekozen plannen. In stap 3 vul je de stemcode in die je per brief hebt ontvangen, waarna je vervolgens klikt op de knop ‘Stemmen’.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik ook met mijn brief stemmen? En hoe doe ik dat dan?

Als je het lastig vindt om online te stemmen, vraag dan hulp van vrienden, familieleden of buren en volg hierbij de richtlijnen van het RIVM. Indien het voor jou niet mogelijk is om online te stemmen dan kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur telefonisch contact opnemen met Mariëlle Zomerschoe, projectleider Duindorp-Begroot.

Kan ik voor anderen stemmen?

Jouw unieke stemcode is persoonlijk geadresseerd. Het is de bedoeling dat iedereen voor zich stemt. Uiteraard kun je mensen die hulp nodig hebben, ondersteunen bij het invoeren van hun unieke code als zij dat op prijs stellen (uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen).

Ik heb een plan ingediend, maar er kan niet op gestemd worden. Hoe kan dat?

In totaal zijn er 33 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 12 zijn geselecteerd. Als jouw plan niet bij deze 12 hoort, dan kan er ook niet op gestemd worden. Er zijn twee redenen waarom jouw plan niet is geselecteerd: je plan heeft niet de benodigde 25 likes gehaald of je plan is niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck.

Als het goed is, heb je hierover een e-mail ontvangen met een uitleg of heb je per telefoon uitleg gekregen. Je kan ook op de pagina alle plannen kijken hoe jouw plan en andere plannen zijn getoetst. Heb je geen e-mail ontvangen en wens je alsnog een uitleg? Stuur dan een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl.

Ik heb op een plan gestemd, maar ik zie het niet terug in de geselecteerde plannen. Hoe kan dat?

Er kon tot en met 18 oktober op de plannen worden gestemd. Alle plannen met minimaal 25 likes gingen door naar de haalbaarheidscheck. Niet alle plannen waren haalbaar. In totaal zijn er 33 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 12 zijn geselecteerd. Er zijn twee redenen waarom plannen niet geselecteerd zijn: het plan heeft niet de benodigde 25 likes gehaald of het plan is niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck.

Je kan op de pagina alle plannen kijken hoe het plan en alle andere plannen zijn beoordeeld.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Wijkcentrum Duindorp worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Duindorp Begroot. Dat zijn wij ook! Duindorp is de vijfde wijk in stadsdeel Scheveningen met een eigen wijkbudget. In 2019 kregen Duinoord en Statenkwartier ieder een eigen wijkbudget en in 2018 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Scheveningen-Dorp en in het Havenkwartier. Na Duindorp komen ook resterende wijken in Stadsdeel Scheveningen aan de beurt. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Duindorp Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren